Wiosenne muffinki

0 (0 ocen)

babeczki doskonałe na majowy piknik

Składniki:

  • Ciasto na muffinki:
    260 g mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ½ szkl. cukru
    cukier waniliowy
    1 szkl. mleka
    1/3 szkl. oleju
    2 jajka
    3 czubate łyżki wiórek kokosowych

    Dodatkowo:
    dżem wiśniowy
    czekolada mleczna
    kropelki czekoladowe

Wiosenne muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mokre składniki wymieszaj z mokrymi, a suche z suchymi. Następnie połącz wszystkie składniki razem. Przygotuj 2 rodzaje babeczek. Gotową masą napełniaj do połowy formy na muffinki, wyłóż po łyżeczce dżemu, dopełnij ciastem. Z drugiej połowy ciasta przygotuj babeczki z czekoladą, do ciasta włóż po 1-2 kostki czekolady. Wszystkie babeczki posyp kropelkami czekoladowymi.
    Piecz 20 min. w 200 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy