Wiosenna sałata po polsku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo prosta, pyszna sałata po polsku, w moim domu zawsze zwiastuje wiosnę.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    główka sałaty masłowej
    4 jajka
    średni ogórek szklarniowy
    pęczek rzodkiewek
    pęczek szczypiorku
    2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka soku z cytryny
    sól
    pieprz

Wiosenna sałata po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Umytą i osuszoną sałatę rwiemy na kawałki. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Rzodkiewki myjemy i też kroimy w plasterki. Szczypiorek siekamy.
    Jajka obieramy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki wrzucamy do dużej miski. Śmietanę mieszamy z majonezem, sokiem z cytryny i odrobiną soli i pieprzu. Sałatkę polewamy sosem i dokładnie mieszamy.
    SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy