Wieprzowe szaszłyki z ryżem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszna potrawa z grilla.Często ją przyrządzam.

  • 10 min

Składniki:

  • 50dag.mięsa wieprzowego
    20dag.kiełków
    2 jabłka
    20dag.ryżu
    kostka rosołowa
    8 łyżek keczupu
    8 łyżek oleju
    sól
    pieprz
    2 ząbki czosnku
    majeranek
    oregano

Wieprzowe szaszłyki z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej wymieszać z majerankiem,oregano,przeciśniętym przez praskę czosnkiem,solą i pieprzem.Mięso pokroić na kawałki i moczyć w marynacie przez 30 minut.Jabłka pokroić na ćwiartki.Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej,osączyć i wymieszać z keczupem.Na szpadki nabijać na przemian mięso i jabłka.Grillować na rozgrzanym ruszcie przez 15 minut często obracając.Gotowe szaszłyki podawać z ryżem i kiełkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy