Wiejska patelnia

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy byłam mała, babcia gotowała dla mnie to danie.

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    po 15 dag szynki i wędzonego boczku
    2 cebule
    4 jajka
    3 kiszone ogórki
    6 łyżek mleka
    sól, pieprz
    olej
    gałka muszkatołowa
    1/2 pęczka posiekanego szczypiorku

Wiejska patelnia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Obieramy, kroimy w plastry. Boczek kroimy w paski i wytapiamy na patelni. Wlewamy olej i podsmażamy posiekaną cebulę. Dodajemy ziemniaki i rumienimy.
  • 2. Szynkę kroimy w kostkę, a ogórki w plasterki. Jajka mieszamy z mlekiem, a następnie wsypujemy szczypiorek. Dodajemy szynkę i ogórka. Doprawiamy.
  • 3. Masę jajeczną wlewamy do ziemniaków i smażymy, aż jajka się zetną.

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy