Warzywno-ziołowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam wymyślać oryginalne potrawy.

Składniki:

  • ● 1/2 brokuła
    ● cukinia
    ● pomidor
    ● filet z kurczaka
    ● 20 dag śmietany 18-proc.
    ● serek ziołowy
    ● op. makaronu świderki
    ● tymianek
    ● pieprz
    ● sól
    ● przyprawa uniwersalna
    ● zioła prowansalskie
    ● oliwa do smażenia

Warzywno-ziołowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię kroimy w kostkę
    i smażymy 5 minut. Doprawiamy.
    Różyczki brokuła gotujemy,
    odcedzamy i mieszamy
    z cukinią. Mięso kroimy, oprószamy
    przyprawami, smażymy.
    Makaron gotujemy
  • 2. Naczynie żaroodporne
    smarujemy tłuszczem. Wkładamy
    cukinię z brokułem,
    a następnie mięso i makaron.
    Serek mieszamy ze śmietaną,
    doprawiamy ziołami i polewamy
    danie. Pieczemy ok. 25
    minut w temp. 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy