Udka pieczone w paprykowej panierce

0 (0 ocen)

Bardzo często przygotowuję kurczaka ale w taki sposób przygotowałam po raz pierwszy. Jest mięciutki w środku a z zewnątrz chrupiący i paprykowy.

Składniki:

  • 8 udek drobiowych
    2 jajka
    1 szklanka bułki tartej
    2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
    0,5 łyżeczki słodkiej papryki
    Sól do smaku

Udka pieczone w paprykowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka drobiowe umyć i osuszyć. W jednej miseczce rozmieszać jajka z ostrą i słodką czerwoną papryką. Dosolić do smaku. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą. Udka obtoczyć najpierw w jajku a następnie w bułce tartej. Układać w naczyniu żaroodpornym. Delikatnie skropić oliwą z oliwek. Piec w temperaturze 190*C z termoobiegiem przez 1 godzinę.

Komentarze

Podobne przepisy