Tymbaliki koktajlowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet oraz włoszczyznę oczyścić,umyć i ugotować rosół,przyprawić solą,pieprzem,przyprawa uniwersalna.Ugotowane mięso przestudzić,pokroić w mniejsze kawałki,wywar przecedzić przez sito,odlać 2 l. wywaru.W gorącym wywarze rozpuścić żelatynę,pozostawić do wystygnięcia. Owoce pokroić w mniejsze kawałki,z winogron usunąć pestki.
2.W małych pojemniczkach układać ozdobnie poszczególne owoce,listek melisy,kawałki mięsa i zalać tężejącą galaretą.
3..Wszystkie pojemniczki wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
4.Ozdobić półmisek owocami,melisą i wyłożyć stężone tymbaliki
Porady
Filet z kurczaka ugotować dzień wcześnie.Szybciej można przygotować danie.
Komentarze