TYMBALIKI KOKTAJLOWE

0 (0 ocen)

Tak przygotowane danie będzie smaczną i piękną ozdobą zimnego bufetu.

Składniki:

  • 1 filet z piersi kurczaka
    1 op.żelatyny spożywczej bez gotowania na 2,5 l. wywaru
    - włoszczyzna do ugotowania rosołu
    - sól,pieprz,przyprawa uniwersalna
    - ananas konserwowy
    - winogrono różowe
    - brzoskwinie konserwowe
    - listki melisy do dekoracji

Tymbaliki koktajlowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tymbaliki koktajlowe 1. Filet oraz włoszczyznę oczyścić,umyć i ugotować rosół,przyprawić solą,pieprzem,przyprawa uniwersalna.Ugotowane mięso przestudzić,pokroić w mniejsze kawałki,wywar przecedzić przez sito,odlać 2 l. wywaru.W gorącym wywarze rozpuścić żelatynę,pozostawić do wystygnięcia. Owoce pokroić w mniejsze kawałki,z winogron usunąć pestki.
  • tymbaliki koktajlowe 2. W małych pojemniczkach układać ozdobnie poszczególne owoce,listek melisy,kawałki mięsa i zalać tężejącą galaretą.
  • tymbaliki koktajlowe 3. .Wszystkie pojemniczki wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
  • tymbaliki koktajlowe 4. Ozdobić półmisek owocami,melisą i wyłożyć stężone tymbaliki

Porady

Filet z kurczaka ugotować dzień wcześnie.Szybciej można przygotować danie.

Komentarze

Podobne przepisy