Tort z wołowiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• Cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na oleju.
• Bułki namoczyć w ciepłej wodzie, odcisnąć i pokroić. Pietruszkę drobno posiekać, odłożyć łyżkę.
• Do wołowiny dodać cebulę, czosnek, jajka, bułkę i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
2.• Szpinak rozmrozić i odcisnąć wodę. Wymieszać z serem, jajkami i przyprawić.
• W posmarowanej masłem tortownicy ułożyć połowę masy mięsnej, ser ze szpinakiem i znów mięso.
• Przykryć folią aluminiową i piec 1 godzinę w 180 st.C.
3.• Upieczone mięso przełożyć na półmisek.
• Kroić jak tort i podawać z sosem pomidorowym i makaronem kokardki.
Komentarze