tort czekoladowy

0 (0 ocen)

mega ciacho czekoladowe które smakuje każdemu!!

Składniki:

  • biszkopt kakaowy najlepiej swój sprawdzony przepis 700ml kremówki 3 mleczne czekolady ,pół tabliczki gorzkiej czekolady ,5 lyżeczek cukru pudru

Tort czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. krem dzien przed przekładaniem biszkopta ,do garnka wlewamy kremówke dodajemy pokruszone czekolady i zagotowujemy zdejmujemy z ognia gdy ostygnie wstawiamy na noc do lodówki .Następnego dnia ubijamy krem dodając cukier puder można mniej lub więcej w zależności jak kto lubi biszkopt nasączamy syropem wiśniowym przekładamy kremem zostawiając trochę do dekoracji .Wierzch smarujemy kremem gładzimy ,do szprycy wkładamy krem i tworzymy mozaiki wstawiamy na parę godz do lodówki

Porady

w ciepłe dni do kremu można dodać rozpuszczoną żelatynę trzeba pamiętać by ją wystudzić

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy