TORCIK Z BRZOSKWINIAMI NA ZIMNO

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Torcik bez pieczenia o smaku brzoskwiń z dodatkiem czereśni to idealny deser na lato.

  • 2 godz.

Składniki:

  • ok.15 biszkoptów

    Masa serowa:
    75 dag serka homogenizowanego
    2 galaretki brzoskwiniowe
    2 szklanki wody
    2-3 łyżki cukru
    250 ml śmietanki kremówki

    Na wierzch:
    puszka brzoskwiń w syropie
    2 galaretki brzoskwiniowe
    3 szklanki wody
    kilka czereśni do dekoracji



Torcik z brzoskwiniami na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy - średnica 26 cm.
  • 2. Galaretki rozmieszać w przegotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia.
  • 3. Śmietanę ubić z cukrem, po łyżce dodawać ser i delikatnie mieszać mikserem. Pod koniec dodać tężejącą galaretkę.
  • 4. Na biszkopty wyłożyć masę serową. Wstawić do lodówki aby masa stężała.
  • image-172dx6t 5. Brzoskwinie odsączyć ułożyć na masę serową.Czereśnie wypestkować udekorować torcik.
  • image-00h8w2o 6. Galaretkę brzoskwiniową rozmieszać z przegotowaną wodą, odstawić do lekkiego stężenia, wyłożyć na owoce. Całość schłodzić.

Porady

Zamiast galaretek które dodajemy do serków możemy użyć żelatyny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy