TORCIK MIKOŁAJKOWY"czekoladowy"

0 (0 ocen)

  • 30 min

Torcik jest prosty do przygotowania , nie drogi i przepyszny

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek
    1/3 szkl mąki
    1i 1/3 szkl cukru
    2 tabliczki gorzkiej czekolady
    1 margaryna
    Lukier :
    1 białko
    100 gram cukru pudru

Torcik mikołajkowy"czekoladowy" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztopić z czekoladami ostudzić.Jajka w całości ubić z cukrem na puszysta masę dodać mąkę i do tego schłodzoną margarynę z czekoladami wymieszać

    Lukier:
    1 białko ubić z 100gr cukru pudru jeżeli lukier jest zbyt rzadki dodać więcej cukru do gotowego lukru dodałam w osobnych miseczkach barwnika spożywczego i dekorować według uznania lub okazji

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy