Tiramisu z śmietaną

0 (0 ocen)

Dla miłośników deserów,podałam w kieliszku i ładnie to wyglądało.

Składniki:


  • 250 gr ser mascarpone,
    150 ml kremówka,
    50 gr cukier puder,
    100 gr biszkopty podłużne,
    1 filiżanka Napar z kawy,
    50 gr likier amaretto,
    do posypania kakao

Tiramisu z śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem.Małymi porcjami dodawać ubitą kremówkę i powoli mieszać łyżką. Biszkopty nasączyć w kawie wymieszanej z likierem.Nałożyć warstwami do pucharków masę i nasączone biszkopty. Włożyć do lodówki,najlepiej na noc.Przed podaniem udekorować suchym biszkoptem i oprószyć warstwą kakao.

Komentarze

Podobne przepisy