Tiramisu ze śmietaną

4.5 (184 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Wykwintny deser na świąteczne przyjęcie. Doskonały smak i aromat.

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • Dla 8 osób:
    500g serka Mascarpone
    250g podłużnych biszkoptów
    200ml kawy (z 3 płaskich łyżek)
    260g śmietanki 30%
    100g cukru pudru
    2 łyżki rumu
    kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Tiramisu

Tiramisu ze śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce utrzeć Mascarpone z cukrem. W innym naczyniu ubić śmietanę, dodać do masy serka i cukru i delikatnie wymieszać do połączenia.
  • 2. Biszkopty nasączyć kawą z dodatkiem rumu.
  • 3. W szklanym naczyniu ułożyć pierwszą warstwę biszkoptów, przykryć warstwą kremu, następnie kolejną wasrstwą biszkoptów i kremu.
  • 4. Deser posypać kakao, wstawić do lodówki na 2 godziny, najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować