tiramisu

0 (0 ocen)

  • 30 min

uwielbiam słodkości a tiramisu szczególnie:)

  • 30 min

Składniki:

  • • 5 żółtek
    • 5 łyżkek cukru
    • 50 dag mascarpone
    • podłużne biszkopty
    • 200 ml zimnej kawy
    • 3-4 krople olejku migdałowego(lub w/g uznania)
    • kakao
    • czekolada

Tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka z cukier utrzeć mikserem na kremową masę, następnie dodać mascarpone. Biszkopty przekroić i zanurzać w kawie wymieszana z olejkiem. Połówki biszkoptów ułożyć na dnie naczynia i nałożyć nieco kremu, później znowu biszkopty. Na wierzchu rozsmarować resztę kremu. Wstawić na 1 godzinę do lodówki, przed podaniem oprószyć kakao i zatarta na tarce czekoladą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy