Tatar w koszyczkach. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wołowinę zmielić dodać olej,przyprawy i żółtka(ja tak podaję z żółtkami w środku)wymieszać.
2.Miseczki obłożyć plasterkami ogórka i w środek nałożyć tatar,powierzchnię wygładzić i zrobić nożem ozdobną kratkę.
3.Pokroić cebulę w całości w plasterki,wyjąć największe krążki i włożyć w środek tatara.
4.Z mango wykroić kulki(łyżeczką do kulek) i położyc na środek miseczki(wygląda jak żółtko)
5.Krążki cebuli ozdobić szczypiorkiem.
Porady
Zawsze podaję tatarka w małych miseczkach(taka porcyjka dla 1-2 osób),nie lubię chować do lodówki napoczętych niektórych potraw.Dodatkowo podaję w miseczce pokrojoną cebulkę i ogórka.
Komentarze