Tatar w koszyczkach.

0 (0 ocen)

  • 40 min

Taka moja wariacja podania tatarka:)

  • 40 min

Składniki:

  • -pół kg wołowiny na tatar
    -sól,pieprz
    -mango
    -cebula
    -ogórek konserwowy lub kiszony
    -olej
    -2 żółtka
    -maggi
    -szczypiorek

Tatar w koszyczkach. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę zmielić dodać olej,przyprawy i żółtka(ja tak podaję z żółtkami w środku)wymieszać.
  • 2. Miseczki obłożyć plasterkami ogórka i w środek nałożyć tatar,powierzchnię wygładzić i zrobić nożem ozdobną kratkę.
  • 3. Pokroić cebulę w całości w plasterki,wyjąć największe krążki i włożyć w środek tatara.
  • 4. Z mango wykroić kulki(łyżeczką do kulek) i położyc na środek miseczki(wygląda jak żółtko)
  • 5. Krążki cebuli ozdobić szczypiorkiem.

Porady

Zawsze podaję tatarka w małych miseczkach(taka porcyjka dla 1-2 osób),nie lubię chować do lodówki napoczętych niektórych potraw.Dodatkowo podaję w miseczce pokrojoną cebulkę i ogórka.

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

s

4.5 (181 ocen)

Tatar z udźca wołowego