Tarta z winogronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z masła, mąki, żółtka, cukru pudru, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię aluminiową, włożyć na 1 godzinę do lodówki. Formę do tary wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować, wykleić nim formę , dokładnie dociskając. Na ciasto położyć folię aluminiową , obciążyć fasolą . Piec w 190 stopniach około 15 minut . Galaretkę rozmieszać w szklance gorącej wody, wystudzić. Śmietanę ubić mikserem na sztywną pianę, dolewać tężejąc galaretkę nadal ubijając.Gotową masę wyłożyć na wystudzoną tartę. Winogrona umyć , osuszyć, pokroić na połówki. Drugą galaretkę rozmieszać tak samo jak poprzednią. Tężejącą galaretka zalać winogrona. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
SMACZNEGO!!!
Komentarze