Tajski kurczak na słodko

0 (0 ocen)

  • 35 min

Nietypowa kompozycja smaków zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia. Pikantność curry została złagodzona słodkim i soczystym ananasem i delikatnym mlekiem kokosowym…

  • 35 min

Składniki:


  • 500 g piersi z kurczaka
    1 cebula
    4-5 łyżek tajskiej pasty curry (ja użyłam żółtej)
    400 ml mleka kokosowego
    1 świeży ananas obrany i pokrojony
    świeża kolendra i natka pietruszki do posypania

Tajski kurczak na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć w woku lub głębokim rondlu. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i podsmażyć. Następnie całość podsmażyć z pastą curry. Wlać mleko kokosowe, całość zagotować. Dodać ananasa, zagotować, by ananas zmiękł. Podawać z ryżem i świeżą kolendrą lub natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy