Nietypowa kompozycja smaków zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia. Pikantność curry została złagodzona słodkim i soczystym ananasem i delikatnym mlekiem kokosowym…
35 min
Składniki:
500 g piersi z kurczaka
1 cebula
4-5 łyżek tajskiej pasty curry (ja użyłam żółtej)
400 ml mleka kokosowego
1 świeży ananas obrany i pokrojony
świeża kolendra i natka pietruszki do posypania
Tajski kurczak na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć w woku lub głębokim rondlu. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i podsmażyć. Następnie całość podsmażyć z pastą curry. Wlać mleko kokosowe, całość zagotować. Dodać ananasa, zagotować, by ananas zmiękł. Podawać z ryżem i świeżą kolendrą lub natką pietruszki.
Komentarze