Tagliatelle z prawdziwkami i pietruszką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Uwielbiam robić to danie z zebranych przeze mnie grzybów

  • 45 min

Składniki:

  • Pół paczki makaronu Tagliatelle
    300g grzybów najlepiej prawdziwków
    pół szklanki śmietany 12%
    1 cebula
    ząbek czosnku
    pół pęczka pietruszki
    2 łyżki masła
    sól
    pieprz

Tagliatelle z prawdziwkami i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oraz cebulę pokroić i razem udusić na maśle.Gdy są już miękkie zalać je śmietaną z wyciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami i na małym ogniu często mieszać do czasu aż sos zgęstnieje. W tym samym czasie kiedy przygotowujemy sos gotujemy makaron al dente.Gdy makaron jest już ugotowany polewamy go gęstym sosem i potrzepujemy duż ilością natki pietruszki.

Porady

Jeśli nie mamy w domu leśnych grzybów można zastąpić je pieczarkami lub kurkami dostępnymi w sklepach

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy