Tagliatelle al pesto trapanese

0 (0 ocen)

  • 10 min

Makaron z pesto z pomidorów i bazylii, czosnku i migdałów - fantastyczne połączenie.

  • 10 min

Składniki:

  • Na 4 porcje:
    opakowanie makaronu tagliatelle
    paczka umytych pomidorków koktajlowych
    garść migdałów (najlepiej krojone)
    3 łyżki oliwy extra vergine
    3 ząbki czosnku
    garść listków bazylii (ok. pół szklanki)
    sól i pieprz do smaku
    kilka łyżek tartego parmezanu

Tagliatelle al pesto trapanese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pesto2 1. Makaron gotujemy al dente. W międzyczasie dokładnie miksujemy pomidorki, czosnek, oliwę z oliwek, bazylię oraz migdały, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Makaron odcedzamy, na patelnię wykładamy go razem z pesto i chwilę podgrzewamy, mieszając. Wykładamy na talerz i posypujemy dużą ilością startego parmezanu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy