Szybka pasta z awokado

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Można ją jeść z pieczywem (najlepiej razowym), ale również samą. Jedyne warunki, jakie należy spełnić, to kupić dojrzałe awokado i doprawić pastę sporą ilością czarnego pieprzu :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - awokado dojrzałe: 1 sztuka
    - sok z cytryny do smaku: 1 sztuka
    - sól, pieprz, do smaku: 1 sztuka

Szybka pasta z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dojrzałe awokado myjemy, przecinamy wzdłuż na pół, wyciągamy pestkę. Miąższ awokado wydrążamy łyżeczką, jak najmocniej go przy tym rozdrabniając. Doprawiamy sokiem z cytryny, odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy