Szpinakowe naleśniki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mimo że rodzina nie przepada za szpinakiem, te naleśniki zawsze im smakują.

Składniki:

  • Ciasto: 2 jajka
    ● 1,5 szkl. mleka
    ● 3/4 szkl. wody
    ● 1 i 3/4 szkl. mąki
    ● 2 łyżki oleju
    ● 1/2 łyżeczki soli
    ● 3 łyżki rozdrobnionego szpinaku.
    Farsz: 30 dag pieczarek
    ● topiony serek pieczarkowy
    ● cebula
    ● sól
    ● pieprz
    ● łyżka masła
    Oraz: 10 dag żółtego sera

Szpinakowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta miksujemy,
    smażymy naleśniki.
  • 2. Cebulę obieramy, drobno
    kroimy, szklimy na maśle. Pieczarki
    oczyszczamy, ścieramy
    na tarce i wsypujemy do cebuli.
    Chwilę podsmażamy, mieszamy
    z serkiem i doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 3. Naleśniki smarujemy farszem,
    składamy w trójkąty,
    posypujemy startym serem.
    Zapiekamy 20 minut w piekarniku
    w temp. 150 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy