Szaszłyki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na grilla zawsze robię szaszłyki

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - łopatka bez kości: 1 kilogram
    - ogórki kwaszone,słoik: 1 sztuka
    - cebula: 3 sztuki
    - olej: 1 szklanka
    - przyprawa do szaszłyków: 1 sztuka

Szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w grubą kostkę.
    Ogórki pokroić w plastry.
    Cebulę obrać i też pokroić w plastry.
  • 2. Na patyczki do szaszłyków kolejno nadziewać, mięso, ogórek, cebula i tak postępować do wykorzystania składników.
  • 3. Szaszłyki dobrze obsypać przyprawą, odstawić na 2 godz, w chłodne miejsce .
    Do miski wlać olej, włożyć szaszłyki i jeszcze odstawić je na 1 godzinę.
  • 4. Szaszłyki układać na ruszcie, piec do zmiękczenia mięsa.

Komentarze

Podobne przepisy