Szarlotka

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybka w wykonaniu, pyszna w smaku.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka tortowa: 3 szklanki
    - margaryna Kasia: 1 sztuka
    - cukier puder: 5 łyżek
    - żółtka: 4 sztuki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - aromat cytrynowy: 1 szczypta
    - mus jabłkowy: 2 sztuki
    - mąka: 6 łyżek
    - cukier puder: 2 łyżki
    - masło: 2 łyżki

Szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szarlotka 1. Z mąki, margaryny, cukru pudru, żółtek, proszku do pieczenia i aromatu zagnieść ciasto. Wyłożyć na blaszkę. Na nie wyłożyć gotowy mus.
  • Szarlotka 2. Z mąki, cukru pudru i masła zrobić kruszonkę, którą posypać wierzch ciasta.
  • Szarlotka 3. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stopni około 60 minut.

Komentarze

Podobne przepisy