Surówka z rzodkwi z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Surówka błyskawiczna w przygotowaniu.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia biała rzodkiew
    1 łyżka śmietany 18%
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka posiekanego koperku
    kilka kropel cytryny
    sól, pieprz

Surówka z rzodkwi z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Rzodkiew obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
    2. Skrapiamy sokiem z cytryny i odrobinę solimy.
    3. Po 10 minutach dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
    4. Doprawiamy do smaku.

Porady

Surówkę najlepiej przygotować conajmniej godzinę przed podaniem aby nabrała smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy