Surówka z czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna surówka, idealna do dań z drobiu.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • czerwona kapusta 500 g,
    marchewka 2 szt,
    jabłko 1 szt,
    sok z cytryny 3 łyżki,
    oliwa z oliwek 3 łyżki,
    sól,

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, marchewki oraz jabłko obrać i również zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Składniki połączyć i wymieszać. Dodać sól, sok z cytryny oraz oliwę z oliwek. Całość ponownie wymieszać i schłodzić w lodówce przez 2 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy