Surówka z biało czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo smaczna i zdrowa surówka obiadowa

  • 15 min

Składniki:


  • 1/3 głowy kapusta czerwona,
    1/4 głowy kapusta biała,
    Sól,
    1 cebula,
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki majonez,
    4 łyżki śmietana,
    pieprz biały
    1/2 łyzeczki octu
    1/2 łyzeczki cukru

Surówka z biało czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę białą i czerwona kroimy drobniutko. Cebulę obieramy i siekamy . Kapustę solimy i ugniatamy ręką odstawiamy aby zmiękła.
  • 2. Po ok 30 min do kapusty dodajemy cebulę ,pieprz ocet i cukier mieszamy. Dodajemy majonez i śmietanę. Mieszamy doprawiamy solą do smaku .
  • 3. Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok 20 min .

Komentarze

Podobne przepisy