Spetzle po włosku

0 (0 ocen)

Połączenie kuchni niemieckiej z moją ulubioną włoską

Składniki:

  • - 250 g. makaronu typu spetzle
    - parę suszonych pomidorków
    - 1 duży świezy pomidor
    - 2 ząbki czosnku
    - 10 dkg pieczarek
    - świeże zioła - rozmaryn, tymianek, szałwia, bazylia
    - 5dkg masła
    - sól, pieprz do smaku
    - 150 g mozarelli

Spetzle po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy masło. W tym czasie obieramy i kroimy w plasterki pieczarki, suszone pomidorki kroimy w paseczki a świeżego pomidorka w ćwiartki. wszystko razem wrzucamy na rozgrzany tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy chwilkę. Dodajemy makaron , wszystko razem mieszamy i podsmażamy jeszcze pare minut. Dodajemy posiekane zioła , znów mieszamy, wyłączamy ogień i dodajemy mozarellę. Pozwalamy, żeby rozpuściła się pięknie pod wpływem ciepła - możemy przemieszać delikatnie. Nakładamy gorące na talerz . Możemy posypać świeżą natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy