Spaghetti bolognese

0 (0 ocen)

Moje dzieci wręcz przepadają za spaghetti

Składniki:

  • makaronu spaghetti - 500 g
    cebula - 1 szt
    mięso mielone wieprzowe - 400 g
    parmezan tarty do posypania
    puszka pomidorów
    bazylia
    oregano
    oliwa z oliwek
    sól i pieprz

Spaghetti bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie al'dente.
  • 2. Podsmażamy na oliwie obraną i pokrojoną w kostkę cebulkę.
  • 3. Następnie dodajemy mięso mielone, zioła suszone, sól i pieprz, smażyć kilka minut na wolnym ogniu.
  • 4. Do podsmażonego mięsa dodać pomidory z puszki, chwilę razem poddusić, mieszając.
  • 5. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 6. Makaron wykładać na talerze, polać sosem, posypać serem.
    Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy