sos z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

przepis sam wymyśliłem jest to według mnie smaczne polecam

  • 30 min

Składniki:


  • maka
    śmietana 18%
    kawałek kiełbasy
    pieczarki
    kostka masła
    sol
    pieprz
    kostka rosolowa
    koncentrat pomidorowy

Sos z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać i pokroić w plastry podsmażyć w garnku na maśle . Następnie dodać 0,5 l wody kostkę rosołowa gdy pieczarki będą miękkie dodać lekko podsmażona kiełbasę zaprawić koncentratem maka i śmietana można sola i pieprzem do smaku.Podawać z ziemniakami albo ryżem

Porady

ale radziłbym jakaś lepsza kiełbasę i nie bardzo podsmażoną

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy