Sos tatarski light z kaparami i przepiórczymi jajkami (na jogurcie)

0 (0 ocen)

Oto wersja fit sosu tatarskiego z moimi ulubionymi kaparami. Idealna propozycja na Wielkanoc. Jeśli chcesz, to do smaku możesz dodać trochę majonezu. Sos podałam z jajami przepiórczymi, ale kurze jak najbardziej też się sprawdzą :)

Składniki:

  • Składniki:
    400 ml gęstego jogurtu typu greckiego
    3 łyżki kaparów
    5 grzybków marynowanych
    1 ogórek konserwowy
    szczypiorek
    sól, pierz
    dowolna ilość jajek (u mnie przepiórcze)
    (można dodać 1 łyżkę majonezu)

Sos tatarski light z kaparami i przepiórczymi jajkami (na jogurcie) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzybki i ogórki kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy. Jogurt mieszamy z grzybkami, ogórkami, szczypiorkiem, kaparami. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo. Smacznego! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy