Sorbet porzeczkowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Pyszny deser na upalne letnie dni;)

  • 30 min

Składniki:

  • 300ml wody
    20dag cukru
    60dag porzeczek czerwonych
    1białko
    szczypta soli

    (bita śmietana, wiórki kokosowe, kolorowe dekorki)

Sorbet porzeczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Owoce oddzielamy od szypułek, myjemy, osuszamy.
    2. Gotujemy wodę z cukrem, kiedy się zagotuje-dodajemy owoce.
    3. Gotujemy 15minut na wolnym ogniu.
    4. Studzimy. (najlepiej wkładając garnek do zlewu z zimną wodą)
    5. Dodajemy ubite białko i dokładnie mieszamy.
    6. Nalewamy do salaterek i wkładamy do zamrażalnika na 3-4godziny.
    7. Gotowy sorbet dekorujemy bitą śmietaną,wiórkami kokosowymi, kolorowymi dekorkami lub np. bakaliami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2014

Komentarze

Podobne przepisy