Smażone faszerowane jajka

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Co roku takie jajka sa u mnie na stole wielkanocnym, jednak to musi sie zmienic i musze je robic czesciej :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - kielbasa: 0.5 sztuki
    - natka pietruszki: 1 łyżeczka
    - maslo: 1 łyżka
    - bulka tarta: 2 łyżki
    - sól pieprz ( do smaku): 1 szczypta

Smażone faszerowane jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. jajka gotujemy na twardo. Gdy nam ostygna zdecydowanym ruchem przecinamy je na pol w skorupkach. Wyciagamy jajka delikatnie ze skorupek, kielbaske pokrojona w kostke podsmazamy i mieszamy z rozgniecionym jajkiem, doprawiamy i dodajemy posiekana natke pietruszki ( ja dodalam suszona). Farsz nakladamy do jajek, dociskamy je do bulki tartej i smazymy farszem do dna patelni na lyzce masla.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy