Smaczny mintaj agi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozmrozić, opłukać Mintaja i natrzeć ziołami , solą , pieprzem i 3 łyżkami oliwy. Odstawić na 10 - 15 min.
Rybę pieczemy15- 20 min w temp. 180 °C w naczyniu żaroodpornym.
Gotujemy różyczki brokułu , tak aby nie były zbyt miękkie .
Rozpuszczamy masło i dodajemy do niego bułkę tartą . Chwilę smażymy tak aby mieszanka nie była zbyt gęsta .
Wyjmujemy gotowy , odsączony brokuł i układamy na talerz polewając bułką tartą z masłem, upieczoną rybę układamy obok ,dekorując plasterkiem cytryny .
Na koniec kładziemy kajzerkę posypana szczyptą szczypiorku . Życzę SMACZNEGO ! :)
Porady
Do większej ilości ryby można zrobić lekki i delikatny sos śmietanowy ze szczyptą koperku :)
Komentarze