Ślimaczki z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 25 min

Szybka i przepyszna przekąska. Świetna na imprezę, goście są zawsze zachwyceni!

  • 25 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    8-10 średnich pieczarek
    pół małej cebuli
    ser żółty
    ketchup
    oregano
    olej
    sól, pieprz

Ślimaczki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju, dodać starte pieczarki, sól i pieprz. Smażyć aż do odparowania wody.
  • 2. Rozłożyć ciasto francuskie, całość posmarować ketchupem, posypać równomiernie pieczarkami, startym żółtym serem i odrobiną oregano.
  • 3. Całość zwinąć ciasno w roladę, a następnie pokroić w plastry około 2 cm. Rozłożyć na blaszce i piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy