Śledziki w chrzanie,

0 (0 ocen)

Doskonałe połączenie śledzi, chrzanu i marynowanych grzybków:) Wykorzystałam do nich śledziki solone, które pozostały po Wigilii.

Składniki:

  • 6 matjasów solonych
    3 łyżki chrzanu
    0,5 szkl . oleju
    1 duża cebula
    mały słoiczek grzybków marynowanych
    sok z cytryny

Śledziki w chrzanie, - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczyć w wodzie lub mleku, około godziny. Cebulę pokroić, skropić sokiem z cytryny.
  • 2. Śledzie pokroić, ułożyć w głębszym szklanym naczyniu, natrzeć chrzanem.
  • 3. Posypać cebulą, zalać olejem.
  • 4. Na koniec posypujemy śledziki marynowanymi grzybkami. Smacznego:)

Porady

Najlepsze są na drugi, trzeci dzień kiedy składniki się dobrze przegryzą. Przygotować w głębszym naczyniu, wtedy mamy pewność, że olej nie wypłynie. Przechowywać w lodówce.

Komentarze

Podobne przepisy