śledzik w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 10 min

Śledzia w śmietanie chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Dziś serwuję go w mojej wersji- z papryką, jabłkiem i ogórkiem kiszonym. Takie lubię najbardziej.

  • 10 min

Składniki:

  • 200 g filetów śledziowych a'la matias
    1 biała cebula
    1 jabłko
    1 ogórek kiszony
    1/2 czerwonej papryki
    1 ząbek czosnku
    1/2 łyżeczki octu jabłkowego
    3/4 szklanki śmietany kwaśnej
    sól
    pieprz
    cukier

Śledzik w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety wymoczyć, aby nie były zbyt słone. Pokroić na niezbyt wielkie kawałki. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Jabłko, paprykę i ogórka pokroić w większe cząstki. Śmietanę wymieszać z octem i przyprawami. Dodać do śledzi i warzyw. Wszystko razem wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy