Sernik z czerwoną porzeczką "konkurs_owocowy"

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

mój własny przepis wymyślony i wykonany przeze mnie oraz testowany .Polecam pyszny

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ser tłusty: 1.2 kilograma
    - margaryna-kostka Kasia: 1 sztuka
    - cukier: 1 szklanka
    - porzeczki czerwone: 0.5 kilograma
    - cukier wanliowy: 1 opakowanie
    - budyń o smaku waniliowym: 2 sztuki
    - aromat cytrynowy: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - jajka: 7 sztuk

Sernik z czerwoną porzeczką "konkurs_owocowy" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser mielimy trzykrotnie .Jajka oddzielamy żółtka od białka i następnie ucieramy żółtka z cukrem na puszystą masę.Dodajemy po łyżce sera dalej ucierając wsypujemy cukier waniliowy ,budynie i aromat cytrynowy wszystko dokładnie mieszamy.Na koniec ubijamy pianę ze szczyptą soli i delikatnie dodajemy do masy serowej.Całość przelewamy do formy wysmarowanej i wysypanej tartą bułką.Na wierzch dajemy oczyszczone porzeczki.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni na półtorej godziny.Podawać posypane cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy