Sernik jogurtowo-czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO;Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka i dokładnie wymieszać.Ciasto przelać do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy(25*30cm).Piec 50 min w temperaturze 180.
MASA;Śmietanę ubić,dodawać cukier,sok z cytryny,jogurt,delikatnie wymieszać.Masę podzielić na dwie części.Trzy łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/3 szkl gorącej wody.Do jednej części masy dodać przestudzoną żelatynę i roztopioną czekoladę.Do drugiej masy dodać tężejącą galaretkę rozpuszczoną z żelatyną w szkl gorącej i wody.
ostudzone ciasto przekroić wzdłuż.Rożki napełnić częścią masy czekoladowej.Na jeden płat ciasto wyłożyć połowę masy z galaretką. Ułożyć rożki wyłożyć resztę masy z galaretką.Przykryć drugim płatem ciasta.Posmarować pozostałą masą czekoladową.Posypać startą czekoladą
Komentarze