Sernik galaretowy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min

Kolorowo i smacznie.

  • 15 min

Składniki:

  • tortownica 26cm
    1kg białego sera, najlepiej wiaderkowego
    3 galaretki: cytrynowa, truskawkowa, brzoskwiniowa
    900 ml wody (3 x 300 ml)
    330g śmietany 30%
    6 łyżek cukru pudru (można dodać więcej do smaku)
    Biszkopty do wyłożenia tortownicy

Sernik galaretowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Każdą z galaretek rozpuścić osobno w 300ml wody. Gdy zaczną lekko tężeć, śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier, a na końcu ser. Masę podzielić na 3 równe części każdą z nich połączyć z 1 galaretką. Zmiksować, masy wykładać do tortownicy w dowolnej kolejności. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy