SaŁatka z wędzonego pstrąga z jajem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pstrąg wędzony jest na zimno.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:

    2 wędzone pstrągi
    4 jaja ugotowane na twardo
    1 szklanka pomidorów koktajlowych
    2 łyżki świeżego posiekanego majeranku
    1/2 kapusty pekińskiej
    Na sos:

    1 łyżka majonezu
    2 łyżki keczupu
    1 łyżka octu balsamicznego
    sól
    pieprz

Sałatka z wędzonego pstrąga z jajem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z wedzonego pstrąga z jajem 1. Składniki sosu wymieszać na gładką emulsję.
    Wędzone pstrągi obrać z ości i rozdrobnić.
    Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w cząstki.
    Kapustę pokroić w paski.
    Pomidorki pokroić na połówki.
    Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem.
    Podawać posypane świeżym majerankiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy