Sałatka z camembertem i prażonymi migdałami

0 (0 ocen)

bardzo zdrowa i szybka sałatka idealna jako dodatek do głównego dania a także samodzielnie

Składniki:

  • 190 g mixu sałat
    1 gałązka pomidorków koktajlowych
    1 zielony ogórek
    120 g sera camembert
    garść migdałów płatków
    olej migdałowy

Sałatka z camembertem i prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Sałaty rozłożyć na talerzu. Pomidorki opłukać i pokroić na połówki. Ogórka opłukać i pokroić w pól plasterki. Ser pokroić na małe trójkąciki. Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni. Na sałaty rozłożyć pomidorki, ogórka i ser. Całość posypać prażonymi płatkami migdałów i polać olejem migdałowym. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy