Sakiewki Iwony z grzybami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Chętnie robię je na rodzinne obiady a moje synkowie je lubią dla nich robię bez grzybków;)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • -główka kapusty
    -pierś kurczaka
    -kostka rosołowa
    -30dag pieczarek
    -2 łyżki masła
    -torebka kaszy jęczmianej z warzywami
    -sól
    -liść laurowy
    -przyprawa kucharek

Sakiewki iwony z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić wyciąć głąb gotować w osolonej wodzie 10minut podzielić na liście a wywar zachować kurczaka ugotować w osolonej wodzie ostudzić i zmielić pieczarki obrać pokroić w kostkę podsmażyć na maśle kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu połączyć z mięsem i pieczarkami przyprawić farsz ułożyć na liściach kapusty brzegi podnieść formując sakiewki i związać aby farsz nie wypłynął podczas gotowania dno rondla wyłożyć liśćmi kapusty włożyć sakiewki wlać wywar z kapusty dodając pokruszoną kostkę i liść laurowy gotować 20minut.

Porady

Po zrobieniu można polać sosem np.pomidorowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy