ryż na zielono!

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

To w końcu brązowy, czy zielony ryż? :-) Przekonaj się sam!

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 100g brązowego ryżu
    3 ogórki gruntowe
    50g serka homogenizowanego naturalnego
    kilka gałązek świeżego koperku
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz

Ryż na zielono! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brązowy ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu (około 30-40 minut).
  • 2. Ogórki umyć i obrać ze skórki. Zetrzeć na tarce w grube paski.
  • 3. Przygotować sos: czosnek obrać i zgnieść za pomocą praski. Koperek opłukać i drobno posiekać. Tak przygotowany czosnek i koperek wymieszać z serkiem homogenizowanym, doprawić solą i pieprzem.
  • 4. Gdy ryż będzie już gotowy należy go odcedzić i zmieszać z sosem koperkowo-czosnkowym. Całość przełożyć na talerz. Na wierzchu ułożyć plastry ogórków. Podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy