Ziemniaczki na zielono

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Takie ziemniaki do fajny dodatek do mięsa z rusztu i sałatki. Mocno czosnkowe z wyciekającym masełkiem i natką. Można je upiec na grillu lub w piekarniku.

  • 45 min

Składniki:

  • 10 dużych ziemniaków
    4 łyżki masła
    1/2 pęczka pietruszki
    3 ząbki czosnku
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ziemniaczki na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki wyszorować szczoteczką i podgotować w osolonej wodzie około kwadransa. Następnie wystudzić i nożykiem naciąć rowki, w które będzie wkładane nadzienie. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z masłem, solą i posiekaną natką pietruszki. Całkowicie wystudzone ziemniaki nadziewać masłem i owijać w papilotki z folii aluminiowej. Piec na grillu lub w piekarniku do miękkości, ale nie za długo, aby masło się nie wytopiło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Pieczenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować