Surówka obiadowa na zielono

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna lekko ostra surówka z trzech podstawowych składników, idealna do pieczonych mięs oraz potraw z grilla. Zrobimy ją w zaledwie kilka chwil.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki sałaty lodowej
    1/2 ogórka świeżego
    2 łyżki musztardy stołowej
    łyżka jogurtu greckiego
    łyżka oliwy z oliwek
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Dodatki

Surówka obiadowa na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałakę umyć i posiekać na małe kawałki nożem. Ogórka umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
  • 2. Musztardę wymieszać z jogurtem i oliwą z oliwek, dodać do sałatki, doprawić do smaku i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Ogórek Oliwa z oliwek Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować