Rybne risotto

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pomysł na rybę :)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z flądry (ok. 45 dkg)
    20 dkg ryżu
    200g cukinii
    2 pomidory
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól, pieprz
    ostra mieszanka przypraw (młynek)
    przyprawa do ryb

Rybne risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Po dodaniu ryby 1. Rybę obsypać przyprawami i odstawić do lodówki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i podsmażyć pokrojony w plasterki czosnek. Kiedy zbrązowieje wyrzucić i wsypać ryż. Po 3-4 minutach zalać wodą (wody ma być objętościowo 2 razy więcej niż ryżu). Posolić. Dusić pod przykryciem aż ryż wchłonie cały płyn. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cukinię pokroić drobna kostkę. Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do ryżu. Przyprawić. Wymieszać.
  • Gotowe danie 2. Smażyć pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aż ryba zmieni kolor na biały. Pod koniec duszenia dodać koperek. Wymieszać. Podawać gorące. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy