Rurki rzymskie.

0 (0 ocen)

  • 40 min

zawsze kiedy jestem sama w domu przepis dobrze sprawdza sie jako danie na obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki dla 5 osób:
    500g rurek Di casso
    100g pieczarek
    4 cienkie parówki
    100 g zielonego groszku
    przecier pomidorowy
    2 łyżki oliwy
    100g tartego żółtego sera
    sól, pieprz

Rurki rzymskie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować razem z groszkiem. Parówki oraz pieczarki pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na oliwie. Dodać makaron i groszek. Wymieszać dodać przecier i chwilkę dusić. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego posypać serem i zapiekać w temp.200°C przez około 15 minut na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy