Ruloniki z galaretki

0 (0 ocen)

Deser ten ma powodzenie głownie u dzieci, ze względu na swoj atrakcyjny wygląd.polecam na przyjęcia dla dzieci,na deser.

Składniki:

  • 1 czerwona galaretka,
    1 łyżeczka żelatyny,
    90 g pianek Marshallow biało-różowych,
    łyzka masła

Ruloniki z galaretki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa 1. Galaretkę wraz z żelatyną rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku.
    Odstawiamy do przestudzenia.
    Pianki rwiemy na drobniejsze kawalki.
    Gdy galaretka będzie miala ok 50 stopni (nie więcej) wrzucamy do niej pianki i miksujemy,az do momentu rozpuszczenia pianek.
    Powstala masę wylewamy do prostokątnego naczynia(18x28) wysmarowanego masłem.Wstawiamy do lodowki do stęzenia na ok 2-3 godziny.
  • 2. Zastygniętą galaretkę delikatnie zwijamy i kroimy w rulony.Podajemy.

Porady

Do wykonania deseru mozemy użyc dowolnego koloru galaretki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy