Rosół andaluzyjski z wołowiny

0 (0 ocen)

rosół z kapusta włoską i ryżem...

Składniki:

  • · woda 2,5 L
    · wołowina 80 dag
    · marchew
    · pietruszka
    · seler korzeniowy
    · kapusta włoska 10-15 dag
    · ryż 2-3 łyżki
    · szynka 10 dag
    · natka pietruszki
    · sól
    · pieprz

Rosół andaluzyjski z wołowiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, zalać zimna wodą, posolić i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać oczyszczone i opłukane warzywa i ugotować do miękkości. Ryz opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody, ugotować, odcedzić, przepłukać gorącą wodą, odsączyć. Rosół przecedzić, dodać ryz, pokrajaną w paseczki szynkę oraz posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku. Mięso wykorzystać do drugiego dania.

Komentarze

Podobne przepisy