Rolady drożdżowe z pomidorami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Uwielbiam przygotowywać słone przekąski.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki ciasta drożdżowego :
    4 szklanki mąki
    Pół kostki drożdży
    Łyżka cukru
    Łyżeczka soli
    Ciepła woda
    Farsz:
    Kilka lasek kiełbasy np. śląskiej
    30 dag pieczarek
    2 cebule
    Marchewka
    Pomidory suszone
    Koncentrat pomidorowy
    olej

Rolady drożdżowe z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto drożdżowe dokładnie razem połącz w misce, dodając tyle wody aby ciasto stało się dość gęste. Odstaw do wyrośnięcia.
  • 2. Przygotuj farsz. Pieczarki,marchewkę obierz, pokrój i osobno ugotuj. Cebulę obierz, potnij w piórka i usmaż na oleju. Kiełbasy i pomidory pokrój . wszystkie składniki nadzienia wymieszaj.
  • 3. Ciasto drożdżowe podziel na kilka mniejszych części. Rozwałkuj, formując prostokąty. Każdy posmaruj koncentratem pomidorowym oraz wyłóż farsz. Zwiń w rulon. Piecz około 25-30 minut w temperaturze 190-180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy